12 lokakuuta 2022

Vinkkejä siihen, miten on kiva palata reissusta kotiin

 Syyslomaviikot ovat alkamassa, niitähän vietetään eri puolella Suomea joko viikolla 41, 42 tai 43. Meidän loma on viikolla 43, joten meinasi ihan unohtua kirjoittaa tämä mielessä muhinut aihe - omaan viikkoon kun on vielä aikaa. Eikä me olla tänä vuonna lähdössä reissuun syyslomalla, niin senkään puolesta ei ole ollut ihan päällimmäisenä mielessä 😅

Me on reissattu suhteellisen paljon koko yhdessä olomme ajan puolison kanssa, ja lasten syntyminen ei ole vaikuttanut reissujen määrään millään tavalla. Tämäkin on tietysti suhteellista, jotkut reissaa monta viikkoa vuodesta, joten siihen nähden meidän reissaaminen on vähäistä, mutta suurimpaan osaan meidän tuttavaperheistä verrattuna me on reissattu paljon. Tämän vuoksi siis tätä kokemusta on kertynyt ja systeemi on hioutunut aika hyväksi. 

Tänään keskityn nyt siis siihen hetkeen, kun palataan reissusta kotiin. Miten sitä voisi ennalta valmistella niin, että kotiutuminen olisi mahdollisimman helppoa ja  mahdollisimman vähän kaoottista. Lista tuntuu ehkä pitkältä ja siltä, että miten tämän ehtii toteuttaa, mutta kun pakkaaminen on rutinoitunut ja tehdään selkeän listan mukaan (joka on mietitty hyvissä ajoin), jää näille hommille aikaa - ja se palkitsee sitten kun palataan kotiin. Minä en tee näitä just ennen lähtöä vaan ripottelen ne siihen viimeisille päiville kun ollaan kotona.

  • Kodin siivoaminen ennen lähtöä. Kun kotiin jäävät tavarat on suht paikallaan, lattiat imuroituna, on reissukamppeiden kanssa kotiin palaaminen mukavampaa, kuin kantaa kamppeet autosta valmiin kaaoksen keskelle. Tämä vaatii usein hyvää ennakointia, koska just se lähdön hetki on monesti kaoottinen (ainakin lasten ja lemmikkien kanssa, en muista, että kahdestaan lähtiessä olisi ollut), eli siivoaminen pitää tehdä etukäteen eikä viimeisenä iltana ennen lähtöä. Sitten vaan toivotaan, että järjestys säilyy lähtöön asti 😂
  • Lakanoiden vaihtaminen ennen lähtöä. Parastahan olisi, jos ne olisi vaihtanut niin, että ne olisi koskemattomat palatessa, mutta jo se on ihanaa, kun lakanat on niin puhtaat, että niissä on nukuttu vain yksi yö ennen reissua. Ja vielä jos ehtii pestä vanhat lakanat kuivumaan reissun ajaksi, ne ei ole pyykkikorissa toivottamassa reissupyykkiä tervetulleeksi sekaan.
  • Tyhjä ja puhdas jääkaappi. Pidemmälle reissulle lähtiessä jääkaappi tulee tyhjennettyä aika tarkkaan, ettei mitään tarvitse heittää pois ennen reissua tai haisevana reissun jälkeen. Kun jääkaappi on aikas tyhjä, se on helppo puhdistaa, ja se odottaa sitten puhtaana ja tyhjänä kun reissusta palataan. Se on oikeesti ihanaa. 
  • Ruokatilaus kauppaan. Hae kotimatkalla tai tilaa kotiin toimitettuna ruokatarvikkeet ensimmäisille päiville reissun jälkeen. Tämä on kyllä nykypäivänä niin kätevää! 
Laita kommentteihin sinun vinkit aiheeseen!

Alla on vanha kuva yhdestä meidän reissuun lähdöstä. Edessä oli kaksi viikkoa lämmössä ja alkumatkalla tiputettiin koirat koirahoitolaan ja kissat appiukon luokse hoitoon. Matkalaukuille ei jäänyt tilaa alkumatkasta auton konttiin, joten ne tuolla perässä ja kärry jäi sitten myös appiukon luokse odottelemaan, kun oltiin saatu tyhjennettyä kontti lemmikeistä 😅Ei kommentteja:

Lähetä kommentti