07 tammikuuta 2023

Uudestaan ja uudestaan Katinkultaan - miksi?

Katinkulta ja Vuokatti on meidän suosikkipaikkoja kotimaan matkailukohteista. Syitä siihen, miksi mennään samaan paikkaan uudestaan ja uudestaan, on monia.










Sijainti. Meiltä ajaa suorinta reittiä noin kaksi ja puoli tuntia Sotkamoon ja siihen kuuluu myös koirien vienti hoitolaan matkan varrella. Toki nyt kun on vain yksi koira, se menee yleensä appiukolle hoitoon, mutta sekin mutka sisältyy tuohon alle kolmeen tuntiin. Muihin vaihtoehtoihin, joissa olisi sekä kylpylä, että kivat ulkoilumahdollisuudet, on pidempi matka.

Kylpylä. Siellä oli ihan riittävä allas vauvan kanssa lillutteluun ja nyt kun lapset on isompia, siellä on myös kivasti altaita heidän polskia. Tosin meidän lapsille riittää kunhan on vettä 😅 Ollaan käyty siellä puolison kans myös kahdestaan ja minä olen käynyt myös naisporukalla. Saunamaailma on varsinkin aikuisille huippu. 

Vuokatin vaarat ja muut ulkoilumahdollisuudet. Jo sieltä Katinkullan alueelta löytyy esimerkiksi laavuja ja sieltä pääsee myös patikointi- ja hiihtoreiteille. Yksi syysloma oltiin siellä siskon ja meidän tyttöjen kanssa, ja ajettiin yhtenä päivänä auto urheiluopistolle ja lähdettiin sieltä patikoimaan kivalta vaikuttavalle reitille. Lapsilla oli taskussa irtokarkkipussit ja aina kilometrimerkillä sai ottaa yhden namin. Hienosti jaksoivat pitkänkin lenkin 😁 Katinkullan alueella on myös kiva uimaranta, jossa lapset tykkäs eräällä kesälomaviikolla polskia tosi paljon.

Helppous. Onhan se näppärä, kun pienellä alueella on kaikki mitä tarvitset eikä esim. Kajaaniin ole pitkä matka, jos haluaa vaihtelua ja vaikka shoppailla joku päivä. Tykkään kävellä Katinkullan alueella ja autolla pääsee nopeasti urheiluopistolle tai muualle Vuokatin alueella. Vuokatista löytyy myös erilaisia ravintoloita. Minun suosikki on Haapalan panimoravintola, josta löytyy myös viihtyisää majoitusta (majoitusta ei ole testattu tosin). Puoliso tykkää myös Haapalan panimon oluista, minä en ole oluen ystävä niin omaa mielipidettä en ole muodostanut.

Meillä on Holiday Clubin viikko-osake ja se on palvellut meitä hyvin. Emme ole koskaan siellä omalla viikollamme, vaan olemme siirtäneet viikon RCI-pistejärjestelmään ja tästä yhdestä viikosta saamillamme pisteillä ollaan majoituttu Suomessa ja ulkomailla useita viikkoja saman vuoden aikana. Tiedän, että moni pitää systeemiä puhtaana huijauksena enkä siihen halua ottaa kantaa, vaan totean, että just meille tämä on toimiva systeemi. Ollaan laskettu kokonaiskustannuksia ja tultu siihen tulokseen, että näillä meidän majoittumismäärillä ollaan tässä säästetty. 

Me on vietetty Katinkullassa yhden tai kahden yön viikonloppuja koko se aika, kun ollaan oltu perhe. Nyt 9-vuotias esikoinen oli siellä ekan kerran alle vuoden ikäisenä mukana. Kesästä 2020 alkaen ollaan oltu siellä myös viikkoja tuon RCI-järjestelmän kautta. Äkkiseltään muisteltuna vuonna 2020 oltiin juhannusviikko sekä syysloma siellä, 2021 oltiin viikko keväällä (syyslomalla kokeiltiin Holiday Club Himosta) ja 2022 pääsiäisviikko. Tänä vuonna ollaan kans menossa keväällä viikoksi. Huoneistoihin mahtuu muitakin mukaan, meillä on ollut mukana pari kertaa minun pikkusisko ja kerran isä vaimoineen sekä tyttöjen serkkupoika. 

Tuo sijainti on varmaan meidän kohdalla se suurin syy kuitenkin siihen, miksi ajaudumme sinne myös kahdestaan puolison kanssa kaikkina niinä lukuisina kertoina, kun kahdestaan ollaan jossain (esim. talvella 2020 ennen lock downia ja heti perään syksyllä 2022 uudestaan 😂). Mummolat ja ukkilat on matkan varrella, joten lasten vienti niihin hoitoon viikonlopuksi on helppoa ja meille riittää shoppailuksi Kajaanin kaupat ennen saapumista Vuokattiin. 

Ja hei! Vuokatissa pääsee hiihtämään jo syyslomalla! En ole itse ahkera hiihtäjä mutta olihan se hienoa huomata, miten onnellisilta innokkaat näyttivät kun pääsivät ensilumen ladulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti