Mikä on Hyvän olon palikat

Hyvän olon palikat on yhden naisen hyvinvointipalveluyritys, jonka tavoitteena on auttaa kanssaihmisiä voimaan hyvin.

Palveluihin kuuluu tällä hetkellä kokonaisvaltaista hyvinvointivalmennusta sekä ravinto-ohjausta.

Hyvinvointivalmennuksessa työstän yhdessä asiakkaan kanssa kaikkia hänen hyvinvointiinsa liittyviä osa-alueita. Laitetaan siis hyvän olon palikat kohdilleen :) Mietitään yhdessä asiakkaalle sopiva ja järkevä tavoite ja tehdään suunnitelma sen saavuttamiseksi. Tavoite voi olla esimerkiksi liikuntaharrastuksen aloittaminen, painonpudotus tai painonhallinta, ruokailutottumusten muuttaminen, parempi jaksaminen arjessa... Hyvinvointivalmennusta voisi siis kuvailla trendikkäällä sanalla ELÄMÄNTAPAREMONTTI. Jos tavoitteena on esimerkiksi painonpudotus, yleensä on hyvä aloittaa laittamalla ruokavalio kuntoon. Pikkuhiljaa lisätään sopivanlaista liikuntaa, tarkistetaan että asiakas saa riittävästi myös lepoa ja että elämän muut palikat ovat kohdallaan niin, että painonputoaminen on mahdollista. Tarvittaessa tehdään muutoksia ruokavalio- ja liikuntaohjelmaan. Teemana painonpudotusvalmennuksessa minulla on "Lopeta laihduttaminen, ala hallita painoa" :)

Hyvinvointivalmennusasiakkaana voi olla myös kokonainen perhe. Jos tuntuu, että perheen ravitsemukselliset, liikunnalliset ja ylipäänsä hyvinvointiasiat eivät ole kohdillaan, istutaan yhdessä alas ja aletaan laittaa palikoita kohdilleen. Myös kiireisen perheen on mahdollista syödä terveellisesti ja sohvaperunaperheen aktivoitumisesta hyötyy koko jengi.

Tarjoan hyvinvointivalmennusta myös pareille ja porukoille. Kustannukset ovat ryhmässä pienemmät per nuppi, koska tapaamiset eivät ole henkilökohtaisia. Erityisesti jos tavoitteet ovat vahvasti liikunnalliset tai vaikka siellä painonhallinnassa, saa ryhmästä vertaistukea ja ylimääräistä tsemppiä. Toki myös ryhmävalmennuksissa minun tehtäväni on toimia tsempparina :)

Ravinto-ohjauksessa keskitytään ruokavalioasioihin. Ohjaus voi olla esimerkiksi vain yksi tapaaminen, jossa keskustellaan asiakkaan tarpeen mukaisista ravitsemusasioista ja jonka perusteella lähetän asiakkaalle kirjalliset ohjeet. Mahdollisia ravinto-ohjausaiheita voivat olla esimerkiksi urheilijalla tavoitteellisen harjoittelun tukeminen oikeanlaisella ravinnolla, ruokavalion tarkistaminen - löytyykö kaikki tarvittavat ravintoaineet ja mitä pitäisi lisätä, terveyden edistäminen ruokavalion avulla ja mikä tahansa muu ravintoon liittyvä asia, jossa asiakas kokee tarvitsevansa ohjausta. Asiakas voi haluta pelkän ruokavalio-ohjelman ilman liikkumisen ohjausta esimerkiksi päästäkseen painonpudotustavoitteeseensa; sekin onnistuu.

Yleensä valmennus ja ohjaus on hyvä aloittaa tapaamisella, jossa katsotaan millainen tarve asiakkaalla on ja kuinka paljon hän haluaa tapaamisia ja kuinka paljon seurantaa ja yhteydenpitoa etänä. Ennen ensimmäistä tapaamista lähetän asiakkaalle ruokapäiväkirjapohjan ja ohjeet sen täyttämiseen muutaman päivän ajalta.

Valmennus ja ohjaus voidaan hoitaa myös täysin etänä sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Silloinkin aloitetaan ruokapäiväkirjalla ja annan sen perusteella asiakkaalle kirjalliset ohjeet ja keskustelu voidaan käydä virtuaalisesti. Mahdollista on tilata ihan vaan pelkkä ruokavalio ohjeineen ilman seurantaa ja tukea.

Lisäkoulutusten myötä myös palveluvalikoimani laajenee. Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä lisäkoulutusta raskaana olevien ja imettävien äitien ruokavalio- ja liikuntaohjauksesta. Tästä postailen sitten erikseen.

Kannattaa seurata facebookissa Facebookissa ilmoittelua :)

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostitse hyvanolonpalikat (at) gmail.com ja kerro minkälaisesta valmennuksesta tai ohjauksesta olisit kiinnostunut. Rakennan pian tänne toisen sivun, jonne tulee tarkemmin tietoa erilaisista valmennuksista.Kommentit

Suositut tekstit